De Fasering van The Art of Business ModellingOntdek de vier fasen van The Art of Business Modelling

Je kunt in elke fase starten maar je kunt ook de fasen achtereenvolgens doorlopen van Start-up naar Grow-up via Scale-up naar Step-up.

Start-up

Start-up

Bij het starten van je onderneming is nog veel onbekend. Je moet veel werk verzetten om te bepalen welk klantsegment je wilt benaderen, welke vraagstukken er spelen, welke oplossingen dat je voor die vraagstukken hebt en wat de toegevoegde waarde is waar de klant voor wil betalen. Deel 1 Start-up geeft antwoord op die vragen. Het motto van Lean Start-up is Leren van de markt.

Grow-up

Een maal een product of dienst op de markt als Minimum Viable Product, MVP, is de volgende stap in de ontwikkeling van je onderneming die van groeien. In deel 2 Grow-up ga je het business model van je onderneming inrichten. Een groot deel van de BMG canvas kan gehaald worden uit je Lean canvas uit Deel 1 Start-up. Bij je business model gaat het vooral over de inrichting van je onderneming

Scale-up

Scale-up

In het derde deel Scale-up ga je kijken hoe je je onderneming kunt laten groeien. Vanuit de Grow-up is je onderneming in de markt gezet en zijn allel benodigde processen ingericht. De focus kan dan nu gaan liggen op het doorgroeien van je onderneming. In deel 3 Scale-up leer je wat de onderwerpen zijn zoals je tractiemodel, je klantfabriek, de bottlenecks en hoe je deze een voor een kunt realiseren.

Step-up

Bij het starten van je onderneming kunnen grote bedragen gemoeid zijn voor bijvoorbeeld kapitaalintensieve machines of een groot marketing budget voor de introductie. Er zijn diverse mogelijkheden om via externen kapitaal te betrekken. Hoe je met deze investeerders om kunt gaan om succesvol kapitaal aan te trekken wordt in deel 4 Step-up uitgelegd. Welke type investeerders zijn er en welke eisen stellen zij.

reacties van cursisten die een training volgden

"Marijn geeft zijn workshops on een interactieve manier, waardoor en voldoende ruimte is om ervaringen te delen".
“Wanneer Marijn iets uitlegt, begrijp ik het tenminste"
“geweldige trainers, in het bijzonder Marijn Mulders, die de theorie met de praktijk combineert, heeft bij mij veel indruk gemaakt".

The art of business modelling